CountDown

lørdag den 1. august 2009

Whitsundays

Vi ankom til Airlie Beach om eftermiddagen, dagen inden vores cruise. Vi havde bestilt overnatning med udsigt over vandet, godt nok skulle vi dele den med de 15 andre mennesker på vores dorm, men beliggenheden var god, og det var kun for en nat. Vi fik pakket vores tasker, så vi var klar til næste dag. Da båden først sejlede kl. 16 om eftermiddagen, havde vi tid til at slappe af og nyde solen inden, og over middag drog vi afsted mod marinen, hvor der var dheck-in.

Det var et luksus cruise vi havde bestilt, og vi var heller ikke mere end lige kommet om bord, før vi blev enige om at det nok skulle blive 3 rigtig gode dage. Skibet Pacific Sunrise skulle ifølge alle vi havde snakket med, være det lækreste skib, der sejler ved Whitsundays. Og med plads til kun 17 gæster, og 6 besætningsmedlemmer til at varte os op, var kursen lagt.

Ombord var eftermiddagskaffen klar med småkager, og ved solnedgang blev der serveret champagne og lækre oste. Vi kom hurtigt i snak med de andre gæster på båden, som var et godt mix. Vi faldt godt i snak med et ung amerikansk par, som stod klar med masser af råd til os, når vi skulle til USA. Da det var ved at være spisetid, blev vi glædeligt overrasket. Charlotte har hele tiden en kæmpe lyst til laks. Så da den 3-retters menu kom op, strålende hun som en lille sol, da der var laks til forret. Aften stod på hygge og snakken, inden vi knøb til køjs i vores private kahyt.

Efter morgenmaden næste morgen var det tid til at snorkle. Whitsunday Islands er en del af Great Barrier Reef Marine Park, så mulighederne for at se liv under vandet, skulle nok være der. Kicki fod var dog ikke i orden endnu, og vi blev enige om at svømmerfødder nok ikke gjorde den noget godt, så hun på skibet, nød solen og en bog mens Charlotte hoppede i våddragten plaskede rundt i vandet. Senere var vi på en lille gåtur, hvor vi endte med udkig over Whiteheaven Beach, som skulle være en af de flotteste i verden. Den var også fantastisk flot, og der blev taget massere af billeder. Efter frokost på skibet, brugte vi eftermiddagen på af slappe af på Whiteheaven Beach. Sandet var så fint og hvid, at fornemmelsen under fødderne var ligesom at gå i kartoffelmel. Aldrig har vi set så fin en strand.
På vej tilbage til skibet fik vi lige spottet en kæmpeskildpadde, som stak hovedet op ikke langt fra båden.

Igen blev der disket op med 3 retters lækkerier, og senere på aftene kom delfinerne frem omkring skibet og under den stjerneklare himmel.

Dagen efter stod i vandaktiviteternes tegn. Nogle dykkede og andre snoklede. Kicki var med i vandet denne gang så det var lidt sjovere for os begge to.Om eftermiddagen blev kajakerne hevet frem, og vi fik roet en tur på havet hvor en skilpadde igen stak hovedet frem, andre så også rev hajer. Om aftenen nød vi den sidste solnedgang på havet med en øl eller drink i hånden.

Sidste dag gik turen hjemad. Det var begyndt at blæse op, så bløgerne var høje til nogens redsel og skræk. Men det mærkede vi ikke noget til, så vi nød pandekagerne til morgenmad, vi fik slappet af med en god bog og udvekslet mail addresser med de andre om bord, inden vi igen var i land.

Turen var helt fantastisk. Vi var glade for vores valg, i stedet for en af de mange backpackerture. Vi fik slappet af og blev vartet op med lækker mad, flotte snorklingture, en eftermiddag på den dejligste strand, et herligt crew og en lækker båd. Lige havd vi havde brug for ;o) Pacific Sunrise kan anbefales.

Vi havde en enkel overnatning i Airlie Beach hvor vi lige kunne vende os til at være på land igen. Derefter gik turen videre til Hervey bay og Fraser Island.

Ingen kommentarer: