CountDown

torsdag den 27. august 2009

Back in Sydney

Vi ankom til Sydney med en følelse af at være hjemme! Endelig kom vi til et sted som vi kendte og vidste lige præcis, hvor vi skulle gå hen. Ingen grund til at finde kortet frem. Efter vi var kommet af med vores ting på hostelet gik vi op af Pitt street, som vi boede på i 3 uger sidst vi var her, og op til gågaden. Vi fik lidt frokost og nød faskisk at være tilbage. Vi fik handlet lidt ind til morgen- og aftensmad og gik ellers tilbage til hostellet.

Om søndagen tog vi på Paddys market i Chinatown, hvor vi tullerede lidt rundt inden vi besluttede os for at tage en tur i Sydney Tower. Sydney Tower er lige så højt som Eiffeltårnet. Vejret var helt perfekt, så vi havde en super flot udsigt ud over hele Sydney. Kicki legede fotograf og fik taget nogle ret gode billeder. Efter et par timer i højderne var det ved at blive mørkt, så vi gik op til Circular Quay og Operahuset. Søndag er "gå ud at spise dag" i Sydney, så det summede af liv. Vi satte os på trapperne op til Operahuset og nød stemningen og udsigten med alle lysene i mørket.

Så stod den på shopping. Vi tog om mandagen til Parramatta, hvor der ligger et kæmpe shoppingcenter. Vi skulle have handelt lidt varmt tøj til Kicki til New Zealand. Vi havde en hyggelig dag med en overraskende positiv Kicki (Kicki hader at shoppe) og Charlotte fik også lidt tøj og var MEGET glad for at hun kunne se pæn ud til om aftenen, hvor vi selvfølgelig skulle i Operaen!

Efter en lille lur tog vi vores pæne og nye tøj på, og gik ud for at spise på Sushi restaurant. Vi var stop mætte da vi gik op mod Operaen og meget spændte. Det første vi gjorde da vi kom, var lige at gå på toilet inden forstillingen, og bare det var en oplevelse. Toiletterne er designet på en "buede" måde så det passer ret godt til det, man ser udefra. Lyder måske ret mærkeligt, men gør det derfor ikke mindre rigtigt. Vi skulle se Fidelio af Beethoven, og da vi gik op mod salen var det en helt speciel følelse. Der sad vi så, klar til at se vores første opera. Der var dødstille i salen, orkesteret startede med at spille, vi lukkede øjnene og nød det eventyr vi er på. Operatten gik i gang, og heldigvis var den tekstet, så vi havde en chance for at følge med, for godt nok blev den opført på tysk, men hvis man har set en opera ved man at selv hvis den foregår på sit modersmål kan være svært at få fat i.

I pausen nød vi udsigten over vandet fra de kæmpe glasruderne og var begge enige om at det var alle pengene værd.
Efter forstillingen fik vi snakket stykket igennem og vi havde begge to samme opfattelse. Stykket i sig selv, var ikke så fantastisk, men musikken og orkesteret var virkelig godt... Men igen Beethoven blev jo også kendt som komponist og ikke som "manuskrift forfatter". Og enige om at det var en helt speciel og fantastisk aften var vi også.

Ingen kommentarer: