CountDown

søndag den 15. november 2009

Bryce Canyon

Så kom turen til Bryce Canyon. Denne her national park ligger tæt på Zion og er mindre. Vi lagde vejen forbi og selvom Zion og Bryce ligge så tæt på hinanden så ligner de langt fra hinanden. Bryce er fyldt med tynde, høje Pandekage klipper som ligger nede i en dal. Vi kørte fra vores motel om formiddagen. Vejret var allerede lunt. Dagen for inden havde været super varm, og om eftermiddagen sad vi ude foran vores motel i næsten ingen tøj, da solen bagte. Vi blev derfor meget overrasket over at se sne i vejkanten på vej mod Bryce. Godt nok er nætterne kolde, men om dagen bager solen.

Vi startede på toppen af dalen med en gåtur langs kanten, hvor vi havde udsigt ned til alle de høje tynde klipper som står som søm side om side. Vi fandt en rute ned i dalen som vi ville på. Ned af det gik mellem klipperne og gennem klipperne. Solen skinnede, og selvom det på toppen af dalen var nødvendig med tørklæde og jakke, var det nok med t-shirt nede i dalen. Da vi nåede bunden, fandt vi et sted i skyggen. Vi satte os på en træstamme,spiste vores æble inden turen gik hele ven op ad igen. Det sidste stykke var anderledes end det andet vi havde gået i på ruten. Vi gik mellem to rigtig høje og brede klipper. Stien snoede sig op ad i små hårnålesving! Puha, hvor var det hårdt. Da vi nåede toppen pustede vi så folk gav os undrende blikke, men vi tænkte at de kunne bare vente sig ;o)

Efter vi havde fået pusten igen og nydt lidt mere udsigt var vores maver sultne, så vi slog os ned ved et bord/bænke sæt og lavede god frokost, tun, tomat og advokado sandwich. Efter nogle hyggelige timer i Bryce canyon med fantastisk udsigt og en god vandretur, kørte vi videre mod den lille by Escalante. Der bor ca. 800 mennesker i byen, hvilken gør Escalante til den største by i en radius af mere end 125 km. Her handlede vi lidt hos den lokale kødmand, hvor vi faldt i snak med en af de lokale, som for omkring 30 år siden havde boet i Danmark i et par år, heraf 8 måneder i Århus, og imponerende nok kunne han stadigvæk forstå og tale dansk.

Ingen kommentarer: