CountDown

søndag den 15. marts 2009

Kanchanaburi

Efter en overnatning i Bangkok gik turen videre til byen Kanchanaburi vest for bangkok. Kanchanaburi er mest kandt for broen over floden Kwai(Death Railway under anden verdenskrig), historien bag, naturen omkring og deres Tiger Cave.
Vi blev laesset af ved at hotel med swimmingpool, laekre vaerelser, minibio om aftenen, og laekre omgivelser. En overnatning koster det samme som et lille knap saa rent hostelvaerelse i Bangkok, saa selvom vi kodt kunne have sparret penge i byen besluttede vi os for lidt luksus ;o) Vi fandt hurtig vej til solsengene og selvom vandet i poolen var meget brungroent blev vi ogsaa lige dyppet!

Vi havde lidt spekulationer over hvad vi skulle vaelge at se. Alting ligger spredt uden for byen, saa vi blev noedt til at tage en "guidet"tur. Vi valgte hurtigt Tiger Cave fra, selvom det da kunne have vaeret fantastisk at roere ved saadan et dyr, men vi mener ikke det er etisk korrekt at have store tiger i bur, laenker og bedoevelse for at mennesker kan komme ind og roere dem mens de faar taget et billede. Saa vi valgte i stedet at tage en tur med historie omkring jernbanen over floden Kwai, elefant ridning og bamboo rafting.

Vi startede med at se et lille vandfald, med helt krystal blaa vand, ret flot! Derefter var vi paa museum hvor vi saa film, hoerte baand og saa billeder fra alle de mennseker som led under byggelsen af "Death Railway" Japanerne ville have bygget en jernbane som skulle gaa fra Bangkok til Burma for at transporterer forsyninger under krigen. Jernbanen blev bygget paa 20 mdr, hvor det normalt ville tage 6 aar. Krigsfanger fra det meste af verdenen blev sendt til Thailand for at arbejde paa jernbanen. Over 100.000 doede under de 20. mdr. Vi var nede at gaa paa Hellfire Pass. Dengang var det et bjerg som krigsfangerne skulle arbejde sig i gennem for at jernbanen skulle korer i gennem.
Det var en meget roerende og interessant oplevelse paa museet og at gaa paa Hellfire Pass, og se og hoere hvordan andenverdenskrig forgik paa denne side af jorden.

Saa var vi en tur med toget hen over jernbanen og broer som blev bygget dengang. Det knirkede, kangede, bumlede, hoppede og vippede, og vi undrede os lidt over hvornaar banen sidst havde vaeret igennem eftersyn.

Saa gik turen videre paa elefantrygge. Vi fik lov at ridde paa Kat (hi hi) den unge og nysgerrige elefant. Hun ville selv bestemme, og hvis et traee stod i vejen, saa skulle det da bare flyttes, saa det gjorde hun ;o) vi red baade paa land og i vand og fik lov til at fodre med bananer. Super sjovt! Derefter skulle vi rafte paa bambooflaader. Da det er i toerketiden vi er her, var der ikke saa meget vand i floden, saa det var ikke saa vild en tur, men vi fik da vaade bukser, ret hyggelig tur!

Sidst paa dagen saa vi broen over floden Kwai med solnedgangen i baggrunden.
En hel dag var gaaet med mange forskellige og interssante indtryk. Vi var glade for at have taget saadan en tur, da vi fik set lidt af det hele. Specielt den lidt "glemte" historie omkring fangerne fra krigen og jernbanen gav indtryk paa os!

Forresten var poolen lukket paa 2 dagen for at blive renset, og paa 3 dagen var vandet poolblaa og man kunne se bunden! aaaddd siger jeg bare...! ;o?

Et farvel til dejlig omgivelser i Kanchanaburi og tilbage til Bangkok

Ingen kommentarer: