CountDown

søndag den 8. marts 2009

Chiang Mai

Chiang Mai er kendt for at vaere en by med mange aktivitetsmuligheder (hvis man altsaa har pengene til det) og selvfoelgelig deres Night Bazar, Cooking Classes og trekkingture, da der er helt fantastisk natur omkring byen, som baade taeller jungle og vandfald.

Byen tiltraekke ogsaa mange mere spirituelle mennesker, da der rigtig mange flotte, velbevarede og stadig brugte templer. Munkene er meget aabne her og det er muligt at faa lektioner i buddisme.

Paa trods af, at vi er ved at vaere meget traette af templer, besluttede vi os dog for at se et enkelt. Det blev det flotte Phra Singh tempel, som er at af de mest kendte. Da det stadig bliver brugt, er roen og balancen, som man forbinder med de buddistiske munke, bevaret.

Vi fandt ogsaa vej til Night Market, i starten synes vi ikke det saa ud af meget, men da vi kom laengere ned af gaden aendrede vi hurtig mening, det er kaempe stort! - Men som mange andre markeder er meget af det de saelger det samme, saa naaar man foerst har set en gade, behoever man faktisk ikke se mere, stemnigen er nu det der er mest vaerd at opleve paa saadan nogle markeder.

Vi overvejede om vi skulle tage paa en trekkingtur eller cookingclass men faldt i stedet over en reklame for "flight of the gibbon" og hoppede straks paa den! -

Vi blev hentet kl. 6.30 og koerte en times tid op i junglen. Her blev vi saa udstyret med klatreseler, hjelm og braemse (en bambuspind!) Vi koerte lidt laengere op i junglen, og naaede saa frem til banen. Banen er 2 km lang og bestaar af platforme hoejt oppe i traetoppene 65 meter oppe, platformene er forbundet med kabler som vi skulle svaeve i, og nogen gange rapelle ned til en platform under os og et par broer.
Efter korte instrukser bliv vi kastet ud i det. Vi var godt nok lidt nervoese, specielt over den bremse vi skulle benytte en gang i mellem. Det var en stykke bambus som vi skulle svinge op paa kablet for at bremse, ellers ville man smache ind i traeet paa platformen ;o/ Det var super sjovt at svaeve hen over regnskoven, og fantastisk flot! Instruktoerne var super sjove, og kunne godt lide at drille os lidt. De fortalte ogsaa meget om regnskoven og naturen undervejs, saa det kunne ikke vaere bedre! Efter et par timer havde vi naaet banen i gennem - (Charlotte var bestemt ikke klar til at forlade kablerne, og kunne sagtens haenge der oppe hele dagen!) og vi begav os videre hen mod et vandfald som vi fik tid til at udforske. Derefter fik vi en laekker thai frokost inden vi begav os hjemad. Det var en fantastisk sjov oplevelse, og utrolig flot natur!

Forresten fik vi ogsaa lige tjekket vores sikkerhedsprocedure da der opstod en brand med meget hoeje flammer meget taet paa vores hostel. Saa vi fik lavet en hurtig pakning af vores ting hvis branden skulle sprede sig. Men heldigvis var braendmaendene hurtige og fik slukket baraenden.

Ellers gik dagene med afslapning. Der er dejligt roligt i Chiang Mai, man kan hoere fuglene synge og dufte maden fra de mange cookingclasses, saa vi fik spist en masse laekker mad, laest og slappet af i oeerne inden turen gik tilbage til Bangkok.

Ingen kommentarer: