CountDown

tirsdag den 24. februar 2009

Saigon og Mekongdeltaet

Saigon
Da Charlotte foelte sig rejseklar, gik turen mod Saigon eller Ho Chi Minh City, som den ogsaa bliver kaldt. Men foerst skulle vi lige overleve en 9 timer lang bustur, hvor air-conditionen gik i stykker, og veje, der var saa humplede at man kunne lave milk-shake paa turen. Charlotte klarede turen, og vi ankom i hjertet at backpacker paradiset.
Vi var fast besluttet paa at vi ville finde et sted at bo paa egen haand. Vi endte paa et lille guesthouse med 7 etager og ingen elevator, men heldigvis fik vi et vaerelse paa 4 etage. Det var efterhaanden blevet moerkt, saa vi fik ikke set saa meget den dag. Og Charlotte var stadigvaek ikke helt paa dupperne.

Dagen efter gik turen gennem byen mod Reunification Palace. Det oprindeige palads blev bombet under krigen, men nu er det bygget op igen i mere moderne arkitektur, men paa oprindelige fundament. Kaelderen var det mest spaende, da det var de oprindelig kontrol- og planlaegningsrum under krigen.

Den sidste dag i Saigon brugte vi paa at slappe af og tage paa marked, og hygge og paa cafeerne og restauranterne inden turen gik videre til Cambodja via en 3-dags tur i Mekongdeltaet.

Mekongdeltaet
Dagen startede super godt med en kop god kaffe fra Higlands Coffee inden vi forlod Saigon! - Charlottes gode til hende selv efter hun havde vaeret syg! =o)

Paa den foerste dag sejlede vi ned af de snaa floder hvor husene ligger side om side og staar paa paele over vandet. Vi saa hvordan man laver rispapir og kokusslik som de er helt vilde med her over! Efter frokost hoerte vi noget traditionelt Vietnamesisk musik, en oplevelse vi godt kunne have vaeret foruden! =o) Eftermiddagen blev brugt paa deltaet hvor vi kunne nyde naturen og det noget anderledes liv der leves til vands!

Dagen efter tog vi igen ud paa de smaa floder hvor vi saa hvordan de handler paa de flydende markeder. Det vi saa var det stoerste flydende marked i Mekongdeltaet. Vi fik ogsaa set en ris moelle og en frugtplantage.

Sidstedagen starkede i en robaad, hvor vi fik set en fiskefarm og de flydende baadhuse. Derefter gik turen til Cambodja med sightseeingbaad!

3-dags turen paa Mekongdeltaet var en oplevelse, men nok lige lidt for guidet og planlagt for vores smag. Men vi fik moedt en masse rare mennesker og set livet omkring Mekongdeltaet. En okay maade at komme til Cambodja paa.

Ingen kommentarer: