CountDown

onsdag den 11. februar 2009

Halong Bay og farvel til Hanoi

Efter en mere behagelig tur hjem fra Sapa, var vi atter endt i Hanoi. Da vi ankom var det stadigvaek moerkt, saa vi var glade for at vi vidste hvor vi skulle hen. Vi havde paa forhaand aftalt at det var et bestemt australsk hostel vi gik efter. De havde nemlig tours, som de selv arrangerede. Saa vi valgte the rock hard, rock long tour. Det betoed at dem som vi skulle afsted med, var nogenlunde jaevn aldrende med os.

Inden vi skulle afsted havde vi lige et doegn i Hanoi, og vi besluttede at tage til Ho Chi Minh Mausoleum Park. Ho Chi Minh var leder af kommunistpartiet og var meget populaer blandt befolkningen. Han havde en stor del af aeren for at Nord- og Sydvietnam blev forenet efter Vietnamkrigen.

Det var der ogsaa mange andre der havde valgt at se det, og vi stod i en koe, som vi troede var til Mausoleet, og som aldrig bevaegede sig. Men nej, det var koeen til koeen til Mausoleet, og det var der vi gav op. For paa det tidspunkt havde vi staaet der, den foerste time, i hvert fald. Saa vi gik en tur i parken i stedet for, og fandt et museum, med en udstilling om hans liv i stedet for. For at Mausoleum Park har den helt store wauw effekt, skal man nok vaere vietnameser eller meget historie interesseret, men vi havde da en hyggelig dag med solskin.



Dagen efter gik tur til Halong Bay. En bugt hvor ca. 3.000 klippeoeer skyder op af vandet. Desvaerre var der overskyet og diset, saa vi fik ikke den optimale oplevelse ud af Halong Bay, men vi hyggede os ombord paa junken sammen med de australske, engelske og sydafrikanke unge. Som en del af turen skulle vi ud at sejle i kajak, og det var her vores samarbejde skulle paa proeve. Kicki sad bagi og raabte til Charlotte at nu skulle hun f..... padle noget mere. Men Charlotte gjorde sit bedste og kunne ikke andet end at grine af Kicki, og hendes konkurrence gen. Vi kom dog foerst i "maal", og det viste sig at det svaereste var at komme op af kajakken. Vi fik god mad ombord, spillet noget drukspil og drukket nogle oel.

Da vi kom tilbage til Hanoi efter turen, havde vi igen lige et doegn inden vi skulle videre, og om aftenen stod den paa Water Puppet Show. Water Puppet Show er gammel vietnamesisk kultur som har vaeret opfoert i mere en 1.000 aar. Dukkerne er lavet af trae og forestillingen foregaar i en sal, hvor man sidder som i et teater. I stedet for en scene er der lavet en dam med et hus i baggrunden, hvor de folk, der styrer dukkerne er placeret. I den ene side sidder musikanter og spiller paa anderledes musikinstrumenter, som de startede med at spille nogle vietnamesiske folkesange paa. Derefter gik selve programmet igang, hvor vi saa forskellige scener fra den vietnamesiske kultur og historie, f.eks. dragedans, boern der leger i vandet, fiskeri, landbrug og forskellige dyr der fanges. Det var en vildt sjov oplevelse, som helt sikket skal ses, hvis man en dag ender i Hanoi.

Inden vi skulle med bussen til Hue, naaede vi lige at moedes med Kicki's far og Mie, som er paa rundrejseferie i Vietnam.

Ingen kommentarer: