CountDown

fredag den 30. januar 2009

Sapa en lille bjergby i Nordvietnam

Vi ankom til Sapa tidligt om morgenen efter en noget anderledes togtur, og en del forhandlinger med "buschauffoeren". Sapa er noget af det mest beundringsvaerdige vi indtil nu har set. Rismarkerne staar i etager op langs bjergskaaningerne, hvor man kan se de smaa landbyer ligge hist og pist i bunden af dalene.

Bjerglandsbyfolkene er mest at sammenligne med de danske hippier i 70'erne. Deres toej er farvestraalende og hjemmelavet, de er udsmykket med kaader og ringe, og er en form for stammefolk. Kvinderne og boernene drager til byen tidligt om morgenen i klipklappere for at vaere klar til at saelge deres hjemmelavet toej og taske i alverdens farver til turisterne. Senere paa dagen kommer maendene til byen paa deres motorcykler, og laver ikke ret meget andet en at sidde paa dem og opsevere.

Ved ankomsten om morgenen var der vildt taaget, og det eneste vi kunne se, var det hotel vi blev laesset af ved. Om vinteren er der i Sapa meget koldt og taaget, og det klarer foerst op over middag. Vi var enige om at vi skulle ud at se den flotte natur omkring, saa vi bestilte en trekkingtur sammen med 2 andre, en canadier og en spanioler, med lokal guide. Lokalguiden var kun 21 aar, havde 2 boeern og blev gift som 17 aarig. Hun havde aldrig gaaet i skole, men kunne alligevel tale forstaaligt engelsk, da hun havde laert det af turisterne. Turen startede i hendes landsby, hvor vi hilste paa nogle af indbyggerne, og nogle af kvinderne fulgte med os paa turen videre op i bjergene. Vi gik langs rismarkerne i etager, over vandfald, gennem bambusskove og over mudder og ler. Det var en haard tur, hvor Kicki gik kold og Charlotte maate en tur i mudderet 2 gange, men de lokale kvinder var nogle gode hjaelpere, og samtidig var det det hele vaerd, da det var fantastisk at se omraadet paa den maade.

Inden vi sagde farvel til de lokale var det tid til at handle, som tak for deres hjaelp. Charlotte koebte et hippie baalte af Mou, hendes private hjaelper, og Kicki koebte en taske af Yien hendes hjaelper, som hun naesten fejede ud over bjergskraenten;o)

Det har vaaeret en kold tur i Sapa, men det har vaeret noget af det mest fantastiske indtil videre og bestemt anbefalelsesvaaerdigt. I aften gaar turen tilbage til Hanoi med nattoget, hvor vi har en dag igen inden turen gaar videre til Halong Bay.

Ingen kommentarer: