CountDown

torsdag den 16. juli 2009

Darwin

Så gik turen til Darwin, hvor vi ankom efter endnu 1500 km i bus. Men ved ankomst fulgt en glædelig overraskelse; der var dejlig varmt, med temperature over 30 grader, så vi var klar til at nyde livet på det forholdsvis nye hostel vi havde booket. Et sted der virkede super lækkert, nye bygninger og en KÆMPE tagterrasse, hvor der var billig bar, 2 swimmingpools og et spabad, og massere af sideplads. Og så lå det midt inde i byen, og vi var rigtig positive efetr den ankomst.

Darwin er en by med massere af markeder, hvor af flere af dem foregår om aftenen. Charlotte fik hint om et af dem, Mindil Beach Marked, og af sted det gik. Vi startede med at se solnedgangen på stranden inden vi gik om til det egentlige marked. En strand som nok må siges at have den ideelle beliggenhed til en super flot solnedgang. Men lad os sige det sådan, vi var ikke de eneste der havde fået den ide at se solnedgangen her, og i løbet af den næste ½ til hele time, strømmede folk til med alt fra øl til transportable klapstole, champagne og østers. Vi nød den smukke solnedgang og delte den med flere tusinde andre mennesker.

Så var det tid til marked. Hvad der havde set lidt fladt og kedeligt ud, da vi kom var lige pludseligt blevet interessant. Der var så mange folk at vi pludselig gik lige så tæt, hvis ikke tættere end på et asiatisk marked. Her er det dog de mange forskellige madboder der er. Man kan finde alt slags mad lige fra smooties til sri lankansk mad. Vi fandt vej til østersbod, hvor vi blev enige om at prøve østers med tigerrejer og laks, grillet i hvidløgssmør. Og hvis østers er sådan, så kan vi godt lide dem!!! Og selvfølgelig crepes til dessert.

Det er dog ikke kun mad man kan købe der. Som et hvert andet marked er der lidt at hvert. Noget tøj, nogle souveniers og nogle komplet ubrugelige ting. Men vi havde en dejlig aften.

De næste par dage gik med at kigge på djideridoo's og finde ud af hvad vi skulle se i området. Valget stod mellem Litchfield National Park, som skulle være meget smuk, og Kakadu National Park, som er meget kendt. Litchfield vandt, og vi drog af sted. Første stop var et Jumping Crocodile Cruise på Adelaide River, men inden det var der lige mulighed for at få en 2,5 meter lang og meget tyk brun slange omkring halsen. Det blev Kicki's job, da Charlotte dagen inden havde hold en krokodille i de bare hænder. Så seljede vi, og der gik ikke mere en 2 min før den første krokodille viste sig, og hoppede efter de store klumper kød, som den blev lokket med. Efter mere end en time på floden gik turen mod Litchfield, hvor det første vi skulle se var kæmpe termitboer. Efter et kig der gik turen til Wangi vandfaldet, her var mulighed for at bade. Det var et smukt sted og rigtig dejlig med en dukkert i varmen. Efter er lækkert picnic frokort gjorde vi stop ved Florence vandfaldet, som var knap så turistet som det andet. Her blev det dog kun til fotos, så vi havde tid til rigtigt at nyde sidste stop på tur. Buley Rockhole er en anderledes vandfald, som løber stille og roligt. Man kan gå langs de mange små pools, som vandfalder danner, og bare vælge den der passer en bedst til at bade i.
På hjemvejen blev vi sat af ved Mindil Beach market, hvor vi nød solnedgangen, fik vores aftensmad og sluttede aftenen med en imponerende og fed djideridoo koncert. Nu håber vi bare at vi bliver llige så gode til at spille på den djideridoo, som er blevet sendt til Danmark.

Nu går turen til Cairns, hvor vi starter vores tur ned langs østkysten.

Ingen kommentarer: