CountDown

torsdag den 21. maj 2009

Adelaide

Vi ankom til Adelaide trætte efter en super Great Ocean Road tur, og der havde været snak om at gruppen skulle mødes til en øl eller to samme aften, men da vi kom ind på vores værelse, gik vi begge ud som et lys. Vi blev hurtigt enige om at det ikke gjorde noget, for Adelaide er jo ikke en så stor by (ca. 1.3 mio. indbyggere), så det ville helt sikkert gå glat med at komme i kontakt med ”gruppen” igen ;-) Og ganske rigtigt, næste formiddag rendte vi ind i de 2 første, og vi aftalte straks at vi skulle mødes om aftenen på en bar, hvor der skulle være live musik og billige drikkevarer. Og det endte med en hyggelig aften, hvor Charlotte fik smag for de australske cidere og vi fik sagt ordentlig farvel til hinanden.

Den første dag i Adelaide brugte vi bare på at bumle rundt i byen, kigge os lidt omkring og klare den praktiske shopping. Her menes der madvarer, så vi ikke brugte en formue på at gå ud at spise. I Melbourne havde vi lavet kødsovs, så det spiste vi 4 dage i træk. Så denne gang var det tid til kylling.

Vi brugte også de første dage på at undersøge mulighederne for ture, da Adelaide har noget flot natur uden for byen, Adelaide Hills og Barossa valley er især kendt for deres vinmarker og vinsmagnings ture så det ville vi helt sikkert prøve.
Vejret var dog ikke med os, og en vinsmagnings tur i bjergene med BBQ er nu bedst med tørvejr og sol.

Mulighederne for arbejde blev også undersøgt, men da det ikke er højsæson for frugtplukning og den slags arbejde besluttede vi os for at vente til vi kom op nord på hvor vejret er varmere og udvalget større. Men lige som vi havde tage beslutningen ringede vores mobil. Vi havde 14 dage forinden skrevet en mail til Rita og Nick som Moster og Onkel arbejde for da de kørte rundt i Australien for nogle år siden. Så Rita ringede med nyhed om at hun havde arbejde til os fra d. 23 maj. Super duper tænkte vi! Det var da bare dejligt!

Med sikkerheden om arbejde var humøret lidt bedre, og næste dag skinnede solen endda, så vi tog på marked og besøgte den mest hyggelige China Town vi har set ind til videre med pynt og masser af restauranter og kinesiske bikse. Her spiste vi os dejlig mætte i dumplings inden turen gik hjemad igen. Kicki tog sig en lur, og imens fandt Charlotte et puslespil på 1000 brikke. Dette skulle vise sig at være en af livets fejltagelser, for da Kicki stod op et par timer sener og Charlotte kun lige havde fået samlet rammen fik Kicki jo smag for det. Så hele næste dag lavede vi faktisk ikke andet end at puslespil. De andre synes vist vi var lidt mærkeligt =o)

Onsdag var der gratis aftensmad, og menuen stod på grillmad, umm. Efter Maden var der ”killer pool” tunering hvor Charlotte deltog, og hun klarede sig faktisk ikke helt dårligt! Ellers var der dømt hygge med film og fødderne i sofaen.

Med udsigten til arbejde (for kost og logi) er der dermed lidt flere penge at gøre med. Vi vil super gerne en tur til Perth på vestkysten, så vi besluttede os for at det var da det vi skulle. Vi stillede også vinsmagning turen lidt på standby, da vi garanteret kommer til at se området og en masse natur helt gratis i forbindelse med arbejdet. Så aftnerne er også gået på at finde de billigste flybilletter og overnatning i Perth.

Vi brugte også en hyggelig eftermiddag i Biffen hvor vi så Engle og Dæmoner. Til Charlottes store skuffelse serverede de tørre kolde popelopper! Her køber de åbenbart ”Nipples” ;o) som er en pose små nødder og andet knas.

Den sidste dag kig vi en tur ned at gågaden, hvor der om lørdagen er masser af gøglere og spillemænd på gaden. Vi fik set lidt kunstnere og gik ellers en hyggelig tur hen af North Tce hvor der ligger Universiteter, og kunst museer. Da vi kom tilbage var der tjekket en pige ind på vores værelse som var ramt af ”Bedbugs”(en slags utøj som kan putte sig i tøj, madrasser, træ osv. som bidder og giver kløe) så alle hendes ting var til vask. Kicki har på hele vores rejse været totalt panisk hvad angår bedbugs, og hver gang vi kommer til en ny seng kan hun altid mærke det klør! =o) så i skulle have set hendes ansigt da hun fandt ud af det!! Nå, men hostelet grab det professionelt an, og fik behandlet hendes seng og osv! Til stor lettelse for os, da vi kommer tilbage til stedet efter Perth!

Næste morgen gik turen mod lufthavnen på vej til Perth!

Vi synes godt om Adelaide, det er en nem by at finde sig tilrette i, den er lige til. Gaderne er hyggelige med træer i efterårs farver ned langs siderne og man finder flotte bygninger over alt man kigger. Vi ser frem til at komme tilbage, hvor vi håber der er bedre vejr! Alting bliver ligesom hyggeligere og flottere når solen skinner i stedet for silende regn! Vi krydser fingre ;o)

Ingen kommentarer: